Skip to main content

Norm's March Memories -a photographic challenge

Norm has challenged us to a list of 16 pictures to record some of March's moments. I thought it was a great idea, here's my list...


1. Celebration

Buergbrennen : a bonfire to celebrate the end of winter/the beginning of spring, a Luxemburg tradition



2. Stripy





3. Empty





4. A game

Look Mama, I've drawn you!



5. New

Love the colour, had to buy them (my third pair currently)


6. Work

Maya hard at work during a kids' cooking session




7.  Growing

Tiny blossoms on a nearby bush



8. Homemade

Homemade banana date pecan smoothie and homemade fudge bar




9. Favourite

My favourite people


10. Blue

Blue Cinderella Barbie, blue shoes, on blue carpet


13. Flight











11.Evening....




12.  Pattern

Some afternoons look like that


14.  Yesterday

Yum!


15.  Fabric
and
16.  Loud

I cheat, but I love this matrioschka fabric and her outfits often  scream "I'm five years old, I live for pink/cartoon characters/princesses!"





Comments

Great entries Julie!
I love the concentration on Maya's face.
julie said…
Thanks, Anna! I'm going to look at yours :)
Norm said…
Fabulous Julie! I really enjoyed those. Maya and Alma are gorgeous.

Thanks for taking part!

Kx
julie said…
Thanks, Kate, and it was a great challenge!
Norm said…
Glad you enjoyed it - I did too! I logged on again because I forgot to say, I LOVE the new Converse boots, what a fabulous colour! (My Boden velvet coat is the same colour - one of my favourites).

Kx
julie said…
Oh, thank you! I love such shades of blue/teal. I have a Le Creuset in teal and it's so pretty. I bet you feel fabulous in your Boden coat :)
Snowy said…
Lovely photos Julie. The girls have grown so much!

Popular posts from this blog

Nigella's summer crumble

How has your summer been? Has everyone around you been complaining of the weather? Summer' s so much more than just sun and heat though... fruit,  farniente , ice-cream,  apéros  and walks...reading long books, so many little pleasures. Tossa de Mar And lest we forget to turn the oven on, to warm us up... Nigella's summer crumble (from Forever Summer ) is a fantastic way to use up those less-than satisfying apricots that everyone leaves in the fruit bowl, the ones a little less red, the mushy ones, and transform them into deep orange compote under the layer of almondy crumble. Or any other stone fruit for that matter. Parc Guell, Barcelona Summer crumble, adapted from Nigella Lawson in  Forever Summer 750g apricots, stoned and quartered 75g butter 100g self-raising flour or flour with 1/2 tsp baking powder a pinch of salt 25g ground almonds 75g caster sugar 50g flaked or chopped almonds Preheat the oven at 200C. Butter a gratin dish. Layer...

La Réunion en recettes : cari de lotte et son riz au lait de coco

Enfin, je réalise d'autres recettes réunionnaises . La cuisine de la Réunion, au carrefour des continents, à l'image de sa population, associe des saveurs européennes, asiatiques, indiennes et africaines. Je vous propose le cari de lotte, tout simplement parce que je cherchais du poisson ce samedi-là, et que les queues de lotte m'ont tapé dans l'oeil. Pauvres lottes décapitées sur l'étal du rayon poissonnerie, eh oui, la lotte est moche, tellement moche qu'on l'appelle poisson-diable en allemand et en anglais (mais aussi poisson-moine/monkfish), aussi, on la propose souvent débarassée de son faciès. Oui, mais une fois rentrés à la maison, que faire de ces deux beaux filets? Ni une, ni deux, j'ouvre mes tomes de Nigella et Jamie et compulse les index, mais les recettes ne m'emballant pas trop, je pense soudain à en faire un cari et j'ouvre alors Cuisine des Iles de l'Océan Indien (Edisud), ramené lors de mon dernier voyage à la Réunion il y a ...

Vacances siciliennes (III).....le marché de Cefalù

Le marché s'étendait sur deux voies, l'une réservée à l'alimentation, l'autre aux vêtements et à la quincaillerie. Les photos sont dûes à la témérité du Papa, beaucoup moins gêné que moi par le fait de prendre en photo des inconnus et leurs marchandises. L'abondance des fruits et légumes à prix bas s'explique non seulement par le climat généreux dont bénéficie la Sicile, mais aussi par le fait que tout autour de la ville se trouvaient des parcelles de cultures maraîchères. Pas de mythe : les citrons ressemblent parfois à des pamplemousses tellement ils sont gros et juteux, vendus, comme les autres agrumes, encore un peu verts. Ce qui leur confère d'ailleurs un léger parfum de citron vert; les aubergines sont de plusieurs types : grosses et gonflées, la peau violettes et plus claire par endroits, ou encore comme on les trouve ici, ou encore toutes petites et bien foncées. Le basilic est vendu en grands bouquets à prix modique. On trouve des stands d'oli...