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To-do

The other day, I escaped over the border to France, to the nearest town -Thionville- in order to buy some fabric. The store is called Mondial Tissus. They have good value fabrics, and lots of choice. It's a bit messy and bazar-like, it's hard to get hold of a sales assistant, some of them are terribly moody, but hey, it's France, and it's cheaper than here.



First on my to-do list is a blanket with sleeves, aka snuggie, slanket, or snuglet. I usually need a blanket to snuggle on the sofa in the evening because I feel cold and my husband doesn't. I always have cold hands and feet and nose from mid-October to May. So when I heard about Slankets, I got pretty excited (yes, I'm sad like that ;)) but of course I wanted to make one myself and was lucky to find that thick fleece on offer. It's light blue with dark blue snowflakes embroidered. Classy ...



I also bought the fine brown cord and the ethnic-style print to make another dress from my Japanese book. I love cord, and I love chocolate brown. It's going to be nice, perfect for this weather, I intend to lengthen the sleeves.




 I don't know if I'll manage to make it before the end of the week. We're off on holidays then and I'm not taking my machine with me. But it doesn't matter because rural Bavaria isn't exactly the place to sport Japanese craft. Or is it?

Comments

Sandy said…
I love your fabric choices and can't wait to see your version of the snugli!

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1) La mijoteuse permet d'utiliser quelques minutes de temps libre pour préparer son repas à l'avance, par ex. du matin pour le soir, ou du midi pour le soir, voire la veille ou juste quelques heures avant. Si elle est programmable, c'est encore mieux. Super avantage quand on travaille, et/ou qu'on a peu de temps le soir (bains à donner, bébé à coucher, etc.)

2) La cuisson, très douce, permet d'exalter les saveurs. Un bourguignon devient ainsi très aromatique, la viande super tendre, après avoir cuit sur une journée entière (un peu comme après réchauffage le lendemain).

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J'étais assez étonnée d'apprendre qu'on pouvait faire une base de crème glacée simplement avec du lait et de la maïzena*, mais ma curiosité est récompensée puisqu'il s'agit de l'une des meilleures glaces au chocolat que j'ai mangées (et donc faites). Tout aussi bonne, voire meilleure, peut-être, que le sorbet au chocolat noir de Pierre Hermé?


3 tasses de lait - 75cl
2/3 tasse de sucre en poudre ou 140g environ
3/4 tasse de cacao non sucré-90g
1,5 cs de maïzena

Porter …