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Showing posts from August, 2008

Appelez-moi Martha... biscuits aux amandes, à l'orange, au chocolat et au marsala

Martha, aux Etats-Unis, pas besoin de préciser de qui il s'agit, car il n'y en a qu'une, la fée du logis, reine des cookies et de la cuisine, décoratrice d'intérieur, à la tête d'un empire dédié à l'espace domestique (qui a surmonté avec panache son séjour en prison pour délit d'initié(e)), vous l'aurez compris si vous jetez parfois un oeil au-delà de l'Atlantique, je veux parler de Martha Stewart . Je plaisante dans le titre, car je n'ai pas la patience de manier mes dix doigts boudinés pour bricoler et coudre de petites choses pour mon chez moi. Il faudrait déjà que j'arrive à le tenir propre et bien rangé, et ce ne serait pas si mal. Mais mon délicieux fiancé m'a récemment ramené comme souvenir de voyage le dernier livre de Martha, le bien-nommé Cookies. Ami lecteur, si tu aimes les petits gâteaux et que tu lis l'anglais, procure-toi cet opus aux 175 recettes de cookies, biscuits, madeleines, brownies, sablés, shortbreads, etc. Une

100% vegan chocolate cupcakes

I have wanted this book forever : Vegan Cupcakes Take Over The World (or VCTOTW) by Isa Chandra Moskowitz and Terry Hope Romero, two cool vegan girls from Brooklyn. I only recently received it, but it was worth waiting for. It is cute, cool and delicious. Both of the recipes I've tried so far have had that "I can't believe it's vegan!" wow factor, and believe me, we love our meat! Not that meat would come into the equation where cakes are concerned of course, but we're not shy with dairy or eggs, especially if they're involved in a sweet concoction. The first one was the golden vanilla cupcakes with chocolate mousse topping (look here ). I used cow's milk though because that's what I had. But, it's of notice that this made me eat tofu, which I normally hate. This was silken tofu out of a tetrapak, and if anything, it tastes watery on its own, but mix it with melted chocolate, and you've got a luscious chocolate dessert that goes really wel

Harissa prawns over saffrom rice by George, the Kitchen Goddess

George, aka Kitchen Goddess (see her fabulous blog here ), is in the middle of writing her first cookbook (see here for details). I know for a fact that it takes time and passion (more about that in a few weeks) to do that, especially if you have to manage a home, a dog, and a demanding job. But George has plenty of fantastic recipes, and lots of energy, and I'm sure she'll have huge success with her project. To show my support, but mostly because this recipe caught my eye and got my tastebuds salivating, I have cooked this recipe of hers. The title of her post was Rush Hour. Hers was a midweek dinner, mine was a Sunday lunchtime rush. I know that Sunday is fathers' day at the playground, but we like to go all together, even if I often end up sitting down with a book or a magazine while Maya and her Dad (notice the capital D here) go up and down slides and run about. So quite often, I end up in a frenzy in the kitchen cooking a quick meal of steamed veg and carbs and we a

Lanzarote 2008

Playa Grande, à marée basse L'église de Notre-Dame du Carmèn La Lonja, poissonnerie, resto-bar à tapas Cher(e) lecteur (trice), après deux années de suite de vacances en Sicile , cette année pour changer on est allé à Lanzarote. Ayant peu eu l'occasion d'y entendre parler français, j'en ai conclu que cette destination n'était pas très prisée de mes compatriotes, et donc décidé de t'en parler un peu, histoire de varier un peu les plaisirs. Bien sûr, tu en apprendras davantage ici , ou là , mais mon point de vue subjectif pourrait t'intéresser, sait on jamais. Les raisons qui m'ont poussée à changer de lieu de vacances, non que j'aime vraiment la Sicile, sont que : 1) Lanzarote jouit d'un climat agréable, très ensoleillé sans être t